Erasmus bibliotheek gerenoveerd met BIM

Lees meer over onze samenwerking met Dura Vermeer Bouw Heyma en de Erasmus Universiteit Rotterdam.
BIM voor renovatie? Juist! Steeds meer van onze partners en opdrachtgevers zien de waarde in van BIM bij renovatie.

‘Renovatie is werk voor specialisten. Hier is een vooruitziende blik voor nodig, wat vraagt om ervaring, vakmanschap en creativiteit. En slimmer (samen) werken’. Treffende woorden van onze partner Dura Vermeer Bouw Heyma.

HFB en Dura Vermeer Bouw Heyma
Die slimme samenwerking is momenteel van kracht! HFB en Dura Vermeer werken aan het masterplan ‘Campus in ontwikkeling fase II’ van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). De Universiteitsbibliotheek krijgt een volledige make over en wordt ontwikkeld tot een plek die gereed is voor de studenten van de toekomst. In het monumentale bibliotheekgebouw worden 900 stille werkplekken gecreëerd, voorzien van alle moderne gemakken.

Future-proof betekent voor de EUR ook renovatie met BIM. Vanuit het ontwerptraject is door ABT en Jeffvandenputte Architectuur een BIM model geleverd waar HFB verder aan werkt. De coördinatie met de installateur, de bouwkundige uitwerking en het procesmanagement vallen binnen de scope van HFB en Dura Vermeer Bouw Heyma.

Ontwerp van Jefvandenputte Architectuur

Ontwerp van Jefvandenputte Architectuur

 

Leertraject
Naast de uitwerking in BIM hebben we bij dit project nog een ander mooi doel. We stomen het projectteam van Dura Vermeer klaar om een volgend BIM-traject zelfstandig op te kunnen pakken. Dit gaat boven verwachting goed, de medewerkers van Dura Vermeer blijken ware BIM specialisten in de dop!

Beheer en onderhoud
De samenwerking tussen Dura Vermeer Bouw Heyma en HFB ontsluit zich uiteraard ook naar de opdrachtgever EUR. Na de oplevering krijgt de EUR tenslotte beschikking over het model. Momenteel zijn we bezig om samen met de afdeling onderhoud van de EUR te bepalen hoe zij het model gaan inzetten in hun verdere bedrijfsvoering. De bibliotheek van de EUR voor renovatie in BIM uitwerken is een unieke opdracht. Een logische volgende stap is om het model klaar te maken voor beheer en onderhoud. Wordt vervolgd!

Een sneakpreview van de EUR bibliotheek? Onze afdeling Visuals heeft een virtuele tour gerealiseerd, kijk hier!