HFB Consultancy

Vanaf onze start in 2008 geven wij gevraagd en ongevraagd advies over de toepassingen van BIM. Dit hebben we in een officiële jas gegoten: HFB Consultancy.

Ervaring, expertise en innovatiedrift zijn wat ons betreft de primaire voorwaarden voor een bedreven consultant. De adviseur helpt tenslotte de vinger op de zere plek te leggen en een spiegel voor te houden.

Wat is nu het moment om een BIM-consultant in te schakelen? Vooropgesteld dat u voor zeer uiteenlopende BIM-vraagstukken bij ons terecht kunt, zien we dat wanneer een organisatie start met BIM dit vaak gaat als volgt:

1. aanschaf van 3D-software;
2. werkvoorbereiders/projectleiders/uitvoerders volgen een cursus;
3. voilà: BIM is geïmplementeerd.

Dat dit geen garantie is voor succesvolle BIM-projecten merken wij helaas vaak genoeg. Eigenlijk helemaal niet vreemd, want met BIM werken op deze ‘oude manier’ is een gestreden strijd. En zonde van de tijd. We hebben hier een vergelijking voor opgesteld:

nieuwe technologie (BIM) + oud proces = chaos

Dit moment van chaos is wanneer u bij ons kunt aankloppen. Als u onze hulp inschakelt stellen we confronterende vragen en corrigeren we vervolgens wat niet goed gaat. We stoppen pas wanneer er veranderingen optreden die uw project concreet verbeteren. Wij willen u namelijk écht helpen. Geen quick fix, we gaan ervoor dat het bij een volgend project net zo goed gaat.

BIM Adoptieplan
BIM is tenslotte geen trucje van de tekenkamer. BIM vereist volledige herziening van alle processen en werkzaamheden, van álle medewerkers. Een enorme taak? Zeker! HFB heeft een stappenplan ontwikkeld om uw organisatie hier doorheen te loodsen, op een manier die naadloos aansluit bij uw strategische doelen en praktische wensen. Dit stappenplan en onderdeel van HFB Consultancy noemen wij het BIM Adoptieplan.

Uiteraard, we pakken chaos aan en zetten de grote lijnen uit. Maar ons Grote Doel is dat u, onze opdrachtgever, HFB niet meer nodig heeft voor de reguliere BIM-processen.

Meer weten over HFB Consultancy en het BIM Adoptieplan? Neem contact op met Ronald: r.ijzerman@hfb-groep.nl of 06-20989157