Internationale BIM-onderscheiding AEC Excellence Awards 2016

Rotterdam, 18 november 2016: HFB heeft, als BIM partner van BAM Advies & Engineering, een AEC Excellence award gewonnen voor het toepassen van BIM bij complexe projecten. Deze award is toegekend aan het woningbouwproject Summertime in Amsterdam Zuid. De onderscheiding in de categorie bouwprojecten tot US$ 50 miljoen is uitgereikt tijdens de Autodesk University 2016 in Las Vegas aan Menno de Jonge, BAM’s directeur Digital construction en HFB directeur Rob van Dorp.

Dit is, naast het toekennen van de award “Beste BIM Bureau van Nederland”, de tweede onderscheiding die HFB dit jaar ten deel valt.

Summertime is een appartementencomplex met in totaal 197 vrije sector huurwoningen en een parkeergarage met 165 plaatsen aan de George Gershwinlaan op de Zuidas in Amsterdam.

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM is samen met co-maker Bouwinvest, die de woningen in belegging heeft genomen namens het Bouwinvest Residential Fund, verantwoordelijk voor de planontwikkeling. Architectenbureau SeARCH heeft met AM en Bouwinvest gekozen voor een opzet van twee blokken waarin is gestreefd naar maximaal uitzicht en afstand ten opzichte van, en verbinding met, de omliggende gebouwen. De gebouwen lopen taps naar elkaar toe. Het bijzondere aan het architectonisch ontwerp is dat alle schakelingen en stapelingen logisch tot stand zijn gekomen, waarbij privacy en voldoende daglichttoetreding zijn verzekerd.

Op Summertime is BIM succesvol toegepast bij ontwerp en engineering van het totale complex. Waar BIM vaak een strategische keuze is geldt met name voor de complexe gevel van Summertime dat BIM een noodzaak bleek. Met steun van HFB heeft BAM woningbouw BIM ook ingezet bij de modelering van de bekisting en de inzet van ander materieel, alsmede tijdens de bouw en oplevering. Zo is wederom samengewerkt bij toepassing van BIM 360, waarbij BAM Woningbouw op Summertime de Field applicatie succesvol heeft beproefd, waarmee bouwplaatsmedewerkers via een iPad online toegang hadden tot het 3D-model van het project. Aansluitend zijn tal van controles (w.o. veiligheid, oplevering) via Field digitaal toegepast.

Zo is Summertime een goed voorbeeld van de toepassing van BIM over de gehele levenscyclus van een project’, aldus Menno de Jonge.

Rob van Dorp
Directeur

Neem contact met ons op:
Betty Vreugdenhil
Tel: 06 868 969 05 / 010 – 266 66 44

hfb-gerschwin1

BIM SUMMERTIME

BIM SUMMERTIME