Hoofdkantoor Elements

Sector

Utiliteit

Jaar

2015

Plaats

Hoofddorp

Partners

Dura Vermeer

Architect

Architectenbureau Paul de Ruiter BV

BIM-proces voor duurzaam kantoorgebouw. Dit project omvat de nieuwbouw van het nieuwe Nederlandse hoofdkantoor voor het Amerikaanse ingenieursbureau en multinational Elements.

Het pand gaat 20.000 m2 kantoorruimte omvatten en wordt uitgerust met tal van duurzame technieken, zoals zonnepanelen en een warmte/koude-opslag systeem. HFB realiseert de technische uitwerking van het kantoorgebouw voor Fluor door de 3D-uitwerking van het gebouw naar werktekeningen te verzorgen. Ook doen we de BIM-coördinatie, waarin vooral de afstemming tussen de co-makers en leveranciers belangrijk is.

Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de werkvoorbereiding van Dura Vermeer. Architectenbureau Paul de Ruiter, Dura Vermeer, installatieadviseur DWA en constructeur Corsmit/Haskoning werken hiervoor integraal samen. Voor dit project werken we met een nieuwe methode: regelmatig organiseren we op ons kantoor een samenwerkingsdag (SWD). Deze zijn bedoeld voor de directe afstemming van de onderlinge disciplines, constructie, installaties en bouwkunde op hoofdlijnen.

Op een SWD wordt gezamenlijk gemodelleerd, tot in de kleinste details. De personen die het project maken zijn aanwezig én de personen die mandaat voor beslissingen hebben. Korte lijnen, dus snel concrete actie!